پرسپولیس اقدام تراکتور را تلافی کرد؛ نمره منفی «فرهنگی» برای دو باشگاه

پرسپولیس که پس از چند سال قهرمانی در فصل بیست و چهارم دستش از جام کوتاه ماند به تلافی اقدام فصل گذشته تراکتور حاضر نشد قهرمانی تبریزی ها را تبریک بگوید.

به گزارش خبرنگار مهر، در پایان بیست و چهارمین دوره لیگ برتر، تیم فوتبال تراکتور تبریز برای نخستین بار موفق به فتح جام شد تا باشگاهی که سال ها در حسرت کسب عنوانی در سطح لیگ برتر بود به این مهم برسد.

در حالی که بسیاری از باشگاه ها، چهره های فوتبالی و حتی رقبا این موفقیت را تبریک گفتند، سکوت باشگاه پرسپولیس در این میان شبیه به همان کاری بود که دقیقا تراکتور در فصل گذشته کرد که در نوع خود قابل تأمل است.

پرسپولیس، برخلاف تیم هایی نظیر استقلال، سپاهان، ملوان، آلومینیوم، نساجی و حتی استقلال خوزستان (که میزبان آخرین بازی تراکتور بود و برای آن ها تونل قهرمانی تدارک دید)، تصمیم گرفت هیچ واکنش رسمی به این قهرمانی نداشته باشد. سکوتی که به نوعی پاسخ به رفتار مشابه فصل گذشته تراکتور در قبال قهرمانی پرسپولیس نیز محسوب می شود.

در فصل گذشته، هوشنگ نصیرزاده، مدیرعامل وقت تراکتور، در پاسخ به اینکه چرا قهرمانی پرسپولیس را تبریک نگفتند، اظهار داشت: «به دلیل شکست سنگین برابر استقلال، تبریک نگفتیم، هرچند در حالت عادی باید این کار را می کردیم.» اما حالا که تراکتور در شرایط عادی و بدون شکست، به قهرمانی رسیده، انتظار می رفت آن هایی که خودشان گلایه مند چنین رفتاری بودند، با واکنشی متفاوت مسیر جدیدی را رقم بزنند.

با این حال، این رفتار دو باشگاه ریشه در مسأله ای عمیق تر با عنوان ضعف فرهنگی باشگاه ها دارد. جایی که انتظار می رود مدیران نقش رهبری و الگوی فرهنگی داشته باشند اما خودشان دنباله رو فضای احساسی هواداران در کری خوانی می شوند. آن ها به جای آنکه خط مشی فرهنگی بدهند خود را پشت موج های هواداری پنهان می کنند.

این در حالی است که بسیاری از چهره های فوتبالی همچون علی دایی، سردار آزمون لوسیانو ادینیو و حتی مربیان سابقی نظیر تونی اولیویرا قهرمانی تراکتور را تبریک گفتند و آن را نقطه عطفی برای فوتبال ایران دانستند.

سکوت پرسپولیس، به همان اندازه که عدم واکنش تراکتور در سال گذشته تأسف بار بود، اکنون یادآور یک چرخه معیوب در اخلاق حرفه ای است. جایی که تبریک نگفتن را نشانه عرق و تعصب دانسته و خبری از بلوغ مدیریتی در امور رسانه ای و فرهنگی نیست.

نظرات

captcha